2011. március 27., vasárnap

Megtiltották a dohányzást a zamárdi strandon

Tilos lesz a dohányzás a zamárdi strandon, így a Balaton Sound idején is. Azután döntött így a helyi képviselő-testület, hogy hihetetlen mennyiségű csikk gyűlt össze a füves strandterületeken. A három kilométernyi ingyenesen használható strand teljes hosszában, a Balaton vize és a parti sétány között tiltották meg a dohányzást. Sokan a napozás közben, a törölközőn gyújtottak, többen pedig a vízbe is cigarettával a szájukban mentek be.

A jövőben csak a füves rész után, a sétányon engedik meg a dohányzást. Siófok ugyanakkor elegendőnek tartja a központi korlátozásokat és helyi jellegű szigorítást nem terveznek.

További információ: Siófok szállás

2011. március 7., hétfő

2011-ben is Torkos Csütörtök

2011-ben torkoskodhat fél áron? Ezúttal március 10-én ismét megrendezésre kerül a már hagyománnyá vált Torkos Csütörtök!

Évek óta több százezer ember látogat el ezen a napon a különleges alkalomhoz csatlakozó éttermekbe. A regisztrált vendéglátóhelyek vállalják, hogy egész nap 50% kedvezményt biztosítanak a vendégeknek a végszámla összegéből.

Az éttermek regisztrációja megkezdődött és folyamatosan zajlik, ezért érdemes időnként a Torkos Csütörtök weblapjára ellátogatni!

Toávbbi információ: Siófok szállás blog

2011, Mohács, Busójárás

Aki siet még odaér!

A látványos hagyományőrző téltemető rendezvény ebben az évben 2011.március 3-8. között kerül megrendezésre
A Duna-parti város télűző népszokása több, mint 400 éves múltra tekint vissza és 2009 óta az UNESCO által is elismerten a világ kulturális örökségei közé tartozik.

A busójárás eredetére két magyarázat is létezik. Az egyik a török időkig nyúlik vissza, miszerint a település lakói ijesztő jelmezekbe öltözve szerették volna elűzni várost megszálló török sereget. A másik magyarázat szerint valójában nem törökűző, hanem télijesztő hagyományról van szó.

A felvonulás legfőbb érdekességei az ijesztő, szalmával kitömött birkabundás, álarcos busók, és a harisnyában tollat, fűrészport rázogató gyerekek, akik már a jövő generációját képviselik. Hangos durrogtatások kíséretével felvezetik a középkori ágyút, sötétedéskor pedig hatalmas tüzet raknak a főtéren, és szalmabábu képében elégetik a telet, illetve a Dunára bocsátanak egy telet temető koporsót is.

A rendezvénysorozat Mohácson már március 3-án elkezdődik és egészen 8-ig tart.

További információ: Siófok hotel blogban

Több, mint 60000 ember...

Összességében 32 ország 600 kiállítója mutatkozott be a négynapos Utazás kiállításon. Csaknem hatvanezer érdeklődőt fogadott a Hungexpo Budapesti Vásárközpont. A leginkább a kedvezményes utak voltak kelendők. A kiállítók szerint a korábbi évekhez képest nagyobb volt az érdeklődés.

A 32 ország ajánlatait közül messze kimagaslott a hazai vidékek, szolgáltatók színvonalas anyaga.

A korábbi évekhez képest visszafogott megjelenésű idei utazási szakvásár legszínesebb részét a közép-dunántúli és balatoni kiállítók adták, köztük magas arányban Veszprém megyei szolgáltatókkal, településekkel.

További információ Siofok hotels blogban...