2011. február 24., csütörtök

Legkedveltebb helyek: Balaton az első, Siófok a toplistán

A Balaton déli partjáról csak Siófok tudott felkerülni a legkedveltebb hazai városok ranglistájára. A hazai lakosság első számú turisztikai célpontja a Balaton, a tavalyi évben is csak Siófok tudott felkerülni a déli partról a turisták által legkedveltebb hazai városok Top 10-es ranglistájára. 
 
A 2010-es statisztikai adatok alapján Siófok az ötödik leglátogatottabb település az országban. Ha a belföldi turisták számát vesszük alapul, akkor Siófok hatodik, ha a külföldiekét, akkor hetedik a rangsorban. 
 
Érdekesség, hogy a balatoni fővárosban tavaly a vendégek hatvan százaléka belföldi volt, míg az északi parti Balatonfüreden (mely összesítésben éppen Siófok mögött végzett) csak kevéssel több magyar szállt meg, mint külföldi. 
 
A Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint a válaszadók 44 százaléka a Balatonra utazott. A belföldi utazások 41 százaléka a július-augusztusi főszezonra esett, de a júniusi, illetve az őszi utazások aránya is magas volt.
 
További információk: Siófok szállás oldalon

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Éves Utasbiztosítás - A Travel Guard több kockázati tényezőt lefedő Éves utasbiztosítás védelmet nyújt Önnek összes külföldi útja során, az év 365 napján. Kösse meg már ma Éves utasbiztosítás.

    VálaszTörlés